A tutaj macie listę zakupową:-) jeśli korzystasz z menu na drugi tydzień, to ta lista będzie bardzo pomocna gdy robisz zakupy—wykreśl rzeczy, które masz w domu albo dodaj co nie co jeśli gotujesz więcej niż dla jednej osoby:-) I działaj, działaj………..
Inne:
Cieciorka w puszce
Fasola biała&czerwona w puszce – zwróć uwagę aby w składzie nie było cukru
Płatki górskie
Pomidory w puszce 2 puszki
Liść laurowy
Ziele angielskie
Dżem truskawkowy
Bazylia w doniczce
Trendy lunch- pomidory suszone, z pomidorami suszonymi, vermicelli, orkisz
Czerwone, wytrawne wino
Spaghetti
Łazanki
Morele suszone – polecam takie ciemno brązowe bez konserwantów, są słodsze niż morele jasno pomarańczowe
Śliwki suszone
Ryż brązowy
Nabiał:
Mleko 2l
Jogurty 4 szt małe
Kostka białego chudego sera – 200g
Ser camember 2szt
Śmietana 18% mała
Mięso:
Makrela 2 szt
Tuńczyk wsw 1 szt
Udziki ok.1 kg
Mięso na pulpety – najlepiej filet z udźca z indyka ok. 0,5 kg
Kiełbasa chorizo – jako dodatek do leczo
Boczek – do leczo
Warzywa& owoce:
Pomidory 1,5 kg
Ogórki ok 1 kg
Ogórek kiszony – 2-3 sztuki
Marchewka 1 kg
Czerwona cebula 2 sztuki
Papryka 2-3 sztuki
Kapusta kiszona ok.1,5kg
Pieczarki 0,5 kg
Cebula 1 kg
Jabłka – 2 sztuki
Gruszki – 2 sztuki
Mandarynki – 6 sztuki