Kolacja w臋glowodanowa a mo偶e obiad? Po艂膮czmy pyszne z po偶ytecznym馃槉

Pyszny makaron + bardzo zdrowa kapusta kiszona+ zawsze poprawiaj膮ca danie cebula + j臋drne pieczarki =danie pyszne, zdrowe, oczywi艣cie mm-owe 馃槉 Ca艂o艣膰 mo偶esz popi膰 jogurtem, kefirem….troszk臋 bia艂ka nie zaszkodzi.

 

Sk艂adniki (na dwie porcje):

Makaron durum 艂azanki 250g

Kapusta kiszona 0,5kg

Pieczarki 0,5kg

Cebula 2 du偶e

S贸l & pieprz

Ewentualnie kminek mielony

Przygotowanie:

Gotujemy makaron. Pami臋tamy aby by艂 ugotowany na p贸艂twardo.

W tym czasie kroimy cebul臋 i pieczarki (nie za drobno). Mo偶na pokroi膰 r贸wnie偶 kapust臋 kiszon膮 na mniejsze paseczki. Je艣li kapusta jest bardzo kwa艣na, mo偶emy j膮 delikatnie przep艂uka膰.

Pokrojon膮 cebul臋 oraz pieczarki dusimy na patelni z odrobin膮 wody (w trakcie duszenia, pieczarki puszcz膮 wod臋 i b臋dziemy odparowywa膰 nadmiar wody).

Dusimy ok. 10 minut, a偶 pieczarki b臋d膮 mi臋kkie. Dodajemy kiszon膮 kapust臋. Mieszamy i gotujemy razem kolejne 10-15 minut. Pod koniec dajemy kminek (je艣li lubisz) oraz s贸l i pieprz. Ca艂o艣膰 mieszamy i 艂膮czymy z ugotowanym makaronem.

Smacznego!!!!

 

Ps. Je艣li robisz dwie porcje, to pami臋taj aby nie 艂膮czy膰 od razu ca艂ego makaronu z kapust膮 i pieczarkami, makaron wypije wod臋 z sosu i ju偶 nie b臋dzie MM 鈽 Makaron 艂膮czymy z sosem przed podaniem 馃槉 B臋dzie pysznie!!!

 

Pyszne i soczyste 艂azaneczki 馃槉

Post navigation